Gondol, 2021-12-15

Mitt namn är Firekeeper belönas med Good Reads Choice Awards 2021

Mitt namn är Firekeeper av Angeline Boulley har röstats fram till årets bästa roman för unga vuxna (YA) och prisas med Good Reads Choice Awards 2021. Boken har toppat New York Times-bästsäljarlista och valdes till månadens bok i Reese Witherspoons bokklubb. Mitt namn är Firekeeper utkommer på svenska den 21 januari.

I Mitt namn är Firekeeper möter vi Daunis Fontainesomr aldrig riktigt passat in, varken i sin hemstad eller på det närliggande Ojibwa-reservatet.

En familjetragedi har fått henne att lägga studiedrömmarna åt sidan och nu tar hon hand om sin sköra mamma. Den enda ljuspunkten i tillvaron är Jamie, hockeylagets nya charmiga stjärna. Men varför känner hon att han döljer något?

Ett chockerande mord blir startskottet på en brottsutredning där Daunis motvilligt går med på att jobba under täckmantel för FBI. Det hon upptäcker tvingar henne till att omvärdera vad det innebär att vara en ojibwa-kvinna, och vad det innebär att vara en Firekeeper.

Översättning av Emilia Fjeld.

Om författaren

Angeline Boulley kommer från Sugar Island, Michigan och är medlem i Sault Ste. Marie Tribe of Chippewa Indians. Hon var tidigare chef för Office of Indian Education vid U.S. Department of Education. Mitt namn är Firekeeper är hennes debutroman. Läs mer om författaren.