Gondol, 2020-06-29

Gondol ger ut bokserien Witcher

Serien The Witcher tog världen med storm när den började visas på Netflix i julas. Förlagan, som också ligger till grund för det populära datorspelet med samma namn, är den polska romansviten Wiedźmin av Andrzej Sapkowski.

Nu kommer hela serien om åtta böcker för första gången ut på svenska i sin helhet. De två första novellsamlingarna Den sista önskningen och Ödets svärdsom i Sverige ursprungligen gavs ut av Ersatz 2011, återutges den 26 juni och till hösten väntas de två första nyöversatta romanerna nå läsarna.

De första berättelserna om Geralt från Rivia stod i de två novellsamlingarna från 1992 och 1993. Mellan 1994 och 1999 publicerades så fem romaner och den senaste romanen i sviten gavs ut i Polen 2013. Böckerna har översatts till 20 språk och sålt i mer än 33 miljoner exemplar världen över.

Bokförlagt Gondol är Albert Bonniers Förlags nya imprint.

Isa Widerståhl förlagschef på Albert Bonniers Förlag:

– Med Gondol vill vi skapa ett utrymme inom förlaget där vi kan bredda vår utgivning och testa nytt, i allt från nya genrer till mer snabbfotade utgivningsplaner. Gondol kommer att ha en liten fokuserad utgivning av kommersiell, primärt utländsk, skönlitteratur.