Gondol, 2020-08-27

Filminspelning pågår – häng med bakom kulisserna

Tystnad, tagning. Häng med bakom kulisserna på inspelningen av nya säsongen @WitcherNetflix tog världen med storm när den började visas på Netflix i julas. Här möter ni monster, häxkarlar, ballader och den magi som krävs för att överföra The Wither till rörligt.

De första berättelserna om Geralt från Rivia stod i de två novellsamlingarna från 1992 och 1993. Mellan 1994 och 1999 publicerades så fem romaner och den senaste romanen i sviten gavs ut i Polen 2013. Böckerna har översatts till 20 språk och sålt i mer än 33 miljoner exemplar världen över.

På svenska finns Den sista önskningen och Ödets svärd. Fler titlar följer ... .

Den sista önskningen

Häxkarlen och monsterjägaren Geralt, upprätthåller ordningen mot de monster som plågar mänskligheten. Den sista önskningen är den första fristående novellsamling från den bästsäljande serien The Witcher, som inspirerade den Netflixserien och flertalet TV-spel. Geralt av Rivia är en häxkarl, en man vars magiska krafter och livslånga träning har gjort honom till en slagskämpe och en skoningslös lönnmördare. Men han är ingen vanlig mördare: han jagar de brutala fiender som plundrar landet och attackerar oskyldiga. Den sista önskningen består av sju noveller som växlar mellan en nutid i vilken Geralt, efter att ha skadats i strid, vilar i ett tempel, och återblickar som följer Geralts farliga uppdrag och otroliga möten. Det är den perfekta introduktionen till den unika sagovärld som Andrzej Sapkowski har skapat.

Ödets svärd

Häxkarlen Geralt, ärad och fruktad av alla, upprätthåller ordningen mot de monster som plågar mänskligheten. Ödets svärd är den andra fristående novellsamlingen från den bästsäljande serien The Witcher, som inspirerade Netflixserien och flertalet TV-spel. Geralt av Rivia är en häxkarl, en man vars magiska krafter och livslånga träning har gjort honom till en lysande slagskämpe och en skoningslös lönnmördare. Men han är ingen vanlig mördare: han jagar de brutala fiender som plundrar landet och attackerar oskyldiga. Ödets svärd består av löst sammansatta kronologiska berättelser i vilka vi följer Geralt i hans strid mot allt från vidunderliga monster och demoner till mäktiga kungar och förföriska häxor.